0

Д ва леки автомобила са се ударили челно край разклона за село Червен на пътя между Асеновград и Кърджали, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Пловдив. Три са жертвите при поредното меле на пътя в понеделник, предава БНР.

По-рано в черната статистика подпадна друга катастрофа край Карнобат, която също взе жертва. Коли се помляха и в София.

При поредното автомеле е загинала 34-годишната шофьорка на едната кола, 57-годишният водач на другата и негов спътник, чиято самоличност предстои да бъде установена.

Сигналът за катастрофата е подаден малко след 17:00 часа. Към мястото на инцидента веднага са насочени екипи на "Спешна помощ" и полицията. Очаква се и намесата на служители от пожарната, тъй като по предварителни данни и двете коли са смачкани и се налага пътуващите в тях да бъдат извадени със специализирана техника. т.е. да бъдат разрязани ламарините.

На този етап все още няма информация за броя на пострадалите. До приключването на работата на служителите на реда движението в района на катастрофата ще бъде спряно. Трафикът от Кърджали към Асеновград се пренасочва през Хасково. От ОД на МВР - Пловдив съветват водачите в обратната посока да избират други възможни маршрути, единият от които е главен път I-8.