0

Ч ерна събота на пътя! При пореден инцидент загина детенце, а по-рано и мотоциклетист.

ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА: Брутална катастрофа взе поредна жертва на пътя! (СНИМКИ)

Автомобил блъсна 2-годишно момиченце в село Дебелт, община Средец. Колата е с бургаска регистрация, а шофьорът е 38-годишен.

Детето е откарано в посока Бургас с автомобила на родителите му, като попътно се засекли с идващия на сигнала екип на "Спешна помощ".

Медицинският екип обаче констатирал смъртта на детето, като откарал тялото ме за аутопсия в отделение „Съдебна медицина” към УМБАЛ-Бургас.

Водачът на автомобилът е тестван за употреба на алкохол и наркотици. В частта си за бензодиазепин пробата за наркотици е дала грешка, което прави теста невалиден. При втория тест отчета е бил положителен за употреба на канабис.

Мъжът е задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Цялата махала в село Дебелт плаче за малкото момиченце, което бе прегазено от лек автомобил Сузуки, предаде "Флагман". Детето отишло с баба си до магазина. Тя влязла в обекта и го оставила пред вратата. Именно тогава то изскочило внезапно на пътя и се озовало под гумите на колата на 38-годишния бургазлия. 

Бабата на детето се казвала Дора, по прякор Пембето. Всички в махалата я познавали, била мила и дружелюбна жена. Оставила момиченцето пред магазина, защото искала да му купи нещо сладко. Когато излязла обаче се натъкнала на шокираща гледка. Детето било размазано. Възрастната жена започнала да крещи и да вика за помощ.