1

25-годишен ром е метнал с все сила камък по 51-годишна минувачка на улица в старозагорското село Черна гора, община Братя Даскалови, и я уцелил в крака.

На жената й причерняло от адската болка и паднала. След сигнал в полицията медицински екип й се притекъл на помощ и сега лежи удома си със счупена подбедрица.

Това научи „Телеграф“ от ОДМВР – Стара Загора. Инцидентът станал в късния следобед на 22 октомври.

Както „Телеграф“ писа, горе-долу по същото време същия ден при свада в едно от гетата на селото, което наброява 1500 души, от които само 200 българи, 47-годишен бабанка наръга с нож и уби 60-годишен мъж.

„Битовите престъпления и свадите са всекидневие в Черна гора. Ромите са много буйни и не им се работи – постоянно се налага да бъдат усмирявани“, каза за „Телеграф“ кметицата на селото Атанаска Минчева и се оплака, че никой не обръща внимание на молбите й до областната управа на МВР за постоянно полицейско присъствие.

„Скандалите най-често са си в махалите, между самите роми, но има и изключения. Ето сега, тази жена със счупения крак. Вървяла си е по улицата. Той пиян ли е бил, дрогиран ли… Не знаят хората откъде може да им дойде белята и се страхуват.“, коментира още Минчева.