0

П оредна кражба на скъп автомобил в София. Колата е открадната в нощта на събота срещу неделя от двора на семейство в квартал „Кръстова вада".

Да отворят вратата на двора, да запалят колата и да избягат с нея, отнела на крадците 7 минути, предава NOVA. Собствениците призовават всеки, който я е забелязал, да се свърже с тях или с полицията.

Тази нощ семейството спяло и не подозирали, че автомобилът име е откраднат, установяват, че той е изчезнал на сутринта. "Паркират буквално пред вратата, дават на заден ход и спират точно пред моя дом", разказа Борил Николаев, който даде подробности за наглата кражба. Става въпрос за Ауди Q7 - модел 2019 година с бял цвят. Според собственика на задигнатото возило джамбазите се движели със същото возило, най-вероятно също откраднато. 

Крадците задигнали колата и напуснали местопрестъплението, като се оттеглили в посока "Черни връх". 

Кварталът е спокоен, живеем без страхове и не се опасяваме от нищо. С две малки деца сме, тази ситуация ни изправи на нокти, надяваме се това усещане, че някой е бил близо до дома ти, буквално под прозореца под прозореца ти да отмине. Това събуди у мен неприятни спомени, през 90-те години автомобилът на баща ми бе откраднат, сега и моите деца ще имат подобни спомени. Минали са 20-тина години, но ситуацията е еквивалентна, заяви Борил Николаев. 

Борил и семейството му апелират всеки, който има видеозаписи от камери за наблюдение в района на бул. "Черни връх", един от големите търговски центрове в София и Околовръстното шосе, да се свърже с тях.