0

Ш офьор опитал да подкупи полицаи получи 8 месеца престой зад решетките в затвора и глоба от 1 500 лв. Старозагорецът искал да  осуети рутинна проверка, отказал и тест за алкохол и наркотици. Мъжът метнал в кабината на полицейската патрулка две банкноти от по 50 и 20 лв. с „указанието“ да се почерпят момчетата .

Вече осъждания 46-годишен Жеко С. е бил спрян за проверка към 2,00 часа през нощта след като на полицаите направило впечатление, че колата му се движи с висока скорост без включени фарове.

Наказателното производство е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното наказание лишаване от свобода е намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият признал изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

При изпълнение на наказанието следва да бъде приспаднато времето, през което подсъдимият е бил с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.