0

Р айонният съд в Пловдив ще проведено поредното заседание по случая на Дебора, наранена тежко с безброи рани, нанесени с макетен нож от Георги Георгиев.

Очаква се днес да бъдат проведени разпити на свидетели и вещи лица. 

НАЙ-ПОСЛЕ: ВКС решава кой съд да гледа делото за насилието над Дебора

Георгиев е привлечен като обвиняем за три престъпления – за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин за 18-годишната пострадала Дебора, многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство.

Делото ще бъде гледано в четири заседания и при закрити врата, за да не бъдат оповестявани факти от интимния живот на двамата.

400 шева: Дебора проговори за първи път за кървавото зверство (ВИДЕО)

Днес и на 3 юни съдът трябва да разпита всички свидетели, а на 5 и 26 юни показания ще дадат вещи лица, изготвили експертизи по случая, предаде БГНЕС.

Първа за разпит ще се яви самата Дебора Михайлова.

На последното заседание - на 17 април, Дебора се яви в съда и заяви, че настоява за справедливост. Младата жена пристигна в съда, подкрепена от близки и роднини. Дни преди това, на 27 март, адвокатите на Георги Георгиев не се явиха в съда.

Накълцаната Дебора с брутален разказ за касапницата! (ВИДЕО)

Командированите обвинители от Районната прокуратура в Стара Загора посочиха, че много бързо са изпълнили указанията на съда и са „ремонтирали“ обвинителния акт срещу Георги. Те изразиха становище, че към този момент няма нови обстоятелства, които да налагат промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.