0

Д етето на убитата от съпруга си Евгения Владимирова търси от баща си 91 000 лева, които Орлин превел на майка си след убийството на жена си. 

През февруари тази година с Павлов иск от името на момченцето настойниците му искат от съда да обяви за недействително въпросното прехвърляне, съобщиха пред „Телеграф“ от СГС.

РАЗКРИТИЯ: Пържени картофи издали убиеца на Евгения

Още повече че срещу подсъдимия Орлин и баща му Пламен са заведени и искове за кръвнина от детето в качеството му на граждански ищец по делото за убийството. 

Врътка 

Въпросните 91 000 лв. били капаро за покупка на апартамент и били преведени с предварителен договор на строител.

ДЕЛОТО ЗА ЕВГЕНИЯ: Щастлив ли си сега, запита почернената майка Капка зет си (СНИМКА)

След убийството и последвалия арест на Орлин обаче той разваля сделката, дава паролите за електронно банкиране на майка си Боряна, която прехвърля средствата в сметка на свое име.

По време на едно от заседанията на СГС по процеса за убийството майката на Орлин призна това и обясни, че с тези пари плащала на адвокатите по делото и поемала други разходи.

Близките на жертвата пък твърдят, че средствата са и на Евгения. Междувременно в СГС тече и дело за издръжка, на която Орлин е осъден, но не плаща на детето си.

Орлин задушил Евгения с готварско фолио, остава в ареста

През миналата година Софийският районен съд постанови подсъдимият да плаща 450 лв. месечна издръжка на момченцето.

Той обаче обжалва решението. 

Присъди 

Тялото на Евгения бе открито натъпкано в куфар и захвърлено край Перник в края на 2021 г. Освен Орлин подсъдим за зверството е неговият баща - Пламен Владимиров.

Искат ексхумация на трупа на Евгения от куфара

Според обвинението Евгения е била удушена, а после тялото й било натикано в куфар. След убийството Орлин обяви жена си за изчезнала. През есента на миналата година СГС осъди двамата подсъдими на доживотен затвор.

Присъдата обаче не е окончателна. Предстои процесът да продължи пред Софийския апелативен съд.