0

Д ив екшънът се разиграл между подозрителен субект и полицаи.

Двама служители на реда извършвали обход със служебен автомобил в пловдивския квартал "Тракия", който не бил брандиран. Забелязали мъж, който им се сторил подозрителен, заради забързаната си походка и начина, по който непрекъснато се оглеждал.

Районът, в който се разиграл екшънът е познат на униформените като сборище на лица от криминалния контингент, занимаващи се с държане и разпространение на наркотични вещества, както и проституиращи лица, пише "Марица".

Това мотивирало полицаите да го настигнат и да проверят самоличността му.

И двамата полицаи били в цивилни дрехи, но се легитимирали с име, служебна карта и полицейски знак.

Поискали личните му документи. Подозрителният пловдивчанин обаче отказал, като им заявил, че не са никакви полицаи и направил опит да си тръгне.

Ситуацията се повторила три пъти, като мъжът не дал личната си карта и тогава се разиграла екшън сцената.

При опит да го задържат, съмнителният субект оказал яростна съпротива. Започнало бутане, блъскане и удряне на полицаите. Тримата се влачили по земята, вкопчени един в друг по време на битката.

Въпреки че служителите на реда били двама, те първоначално не могли да надделеят над него и да му поставят белезници, което удължило периода на схватката до няколко минути.

В резултат от нанесените удари, единият полицай получил кръвонасядане по главата и охлузвания по ръцете и гръдния кош, а другият - охлузвания по ръката.

Свидетел на екшъна станал случаен минувач. Той бил помолен от единия полицай да сигнализира на тел. 112, че с колегата му имат нужда от подкрепление. Разбеснелият се мъж бил озаптен най-накрая и откаран в районното.

Последвал съд и разбеснелият се плодвичанин си получил заслуженото - три месеца затвор условно, с три години изпитателен срок.