1

П ореден екшън заради пияни водачи. Седем души са били задържани само за два дни за шофиране след употреба на наркотици и алкохол в полицейската клетка в Момчилград.

Около 21.30 часа в събота в Джебел служителите на реда са спрели за проверка „Нисан“, зад волана на който бил 58-годишен мъж. Докато органите на реда извършвали задълженията си двамата пътници в автомобила влезли в пререкания с тях. След това в спора се включили още трима мъже на 27, 31 и 45 години, които даже и налетели да се бият с полицаите.

Тогава единият от полицаите произвел два изстрела във въздуха.

Петимата са били задържани за срок до 24 часа. Водачът на автомобила отказал тест за алкохол. Направен му е тест за наркотични вещества, който отчел положителни резултати за амфетамин и метаамфетамин, след което е издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за химически анализ.

При извършено претърсване в къща на 58-годишния водач полицаи открили незаконно притежавана пушка с оптика и монета, за която се предполага, че е културно-историческа ценност. Оръжието и антиката са иззети и са на съхранение в полицията в Момчилград. Две проверки за хулиганска са започнати в РУ-Джебел.

Около 20,30 часа на в петък в Джебел двама на 18 г. и 19 г. влезли в конфликт с 21-годишен и непълнолетен, като двете страни си разменили удари. А в неделяв Джебел около 23 часа след скандал 18-годишен и 16-годишен нанесли побой на 19-годишен. По последните два случая са започнати проверки за хулиганство.