0

Л екар с увреден слух е поставен на изпитателен срок, след като е обвинен, че е започнал да извършва колоноскопия без слуховите си апарати и не е знаел, че пациентът не е бил напълно упоен. Случаят бе разкрит от Борда по медицина на Флорида.

Доктор Ишвари Прасад е обвинен, че не е спрял незабавно колоноскопията, когато пациентът му започнал да крещи по време на процедурата в хирургически център в Тампа на 5 юни 2023 г., според административна жалба, подадена от щатския здравен отдел.

Прасад използвал помощни слухови устройства, за да комуникира с хирургическия си екип и не ги е носил по време на нито една от процедурите, пише в жалбата срещу него.

Тя е подадена през октомври и включва две обвинения за лекарска грешка. Медиците незабавно трябва да спрат извършването на колоноскопия, ако пациентът не е напълно упоен, се посочва в документите.

Съгласно съдебно споразумение, постигнато тази година, Прасад е глобен със 7500 долара и му е забранено да извършва гастроентерологични процедури. Той нито призна, нито отрече обвиненията.

Според записите на Министерството на здравеопазването Прасад започва да практикува медицина в началото на 80-те години на миналия век в Ню Йорк, Пенсилвания и Ню Джърси, специализирайки гастроентерология и вътрешни болести. Лицензът за лекарска практика във Флорида е издаден през 1990 г.

*Източник: NBC News