0

О кончателна присъда с доживотен затвор с 22 години строг режим получи извратен готвач на човешки тестиси.

Става въпрос за норвежец, съден в Лондон за това, че е бил ръководител на група, извършваща осакатявания, включително кастрации. Те са заснети и излъчени в платен сайт с 22 000 абоната, който му донесъл печалба от 350 000 евро между 2017 и 2021 г.

46-годишният Мариус Густавсон бе осъден за поредица от престъпления, свързани с „екстремни телесни модификации“ на 13 жертви, включително самия него, както и премахването и сготвянето на определени части от телата на жертвите. 

Признасяйки доживотната присъда на Мариус Густавсон съдия Марк Лукрафт нарече престъпленията на норвежеца „човешка касапница“. Той твърдеше, че иска да създаде евнуси, като на желаещите им се отстраняват гениталите.

Мариус Густавсон веднъж е сготвил „човешки тестиси, които са сложени в чиния за ядене“. Мъжът, родом от Норвегия и живеещ в северен Лондон, беше отрязал собствения си пенис – намерен в тях от полицията в чекмедже – както и част от крака си, след като помоли съучастник да го замрази.

Според прокуратурата той лично е участвал в най-малко 29 процедури за осакатяване на себе си или на други хора. Вече осъждан два пъти за измама в Норвегия извергът бил пуснал няколко ампутирани крайника за продажба в интернет.

Мариус Густавсон беше арестуван, след като жигосва теле на човек с буквите "EM" (съкратено от Eunuch maker, в превод създател на евнуси).

Собственикът на животното се оплакал в полицията, която извършила няколко ареста в Англия, Шотландия и Уелс. Шестима други мъже, преследвани от британската полиция за извършване на тежки телесни повреди, бяха осъдени днес на между четири и половина и дванадесет години затвор.