0

Л юбомир, който бе задържан за убийството на майка си в пловдивския квартал "Коматево", е бил брутално малтретиран от нея. Това стана ясно в съдебната зала по време на гледането на мярката за неотклонение на 14-годишния младеж, предаде "Марица". 

ДРАМАТА В ПЛОВДИВ: Повдигнаха обвинение на 14-годишното момче за убийството на майка му

Любомир е бил жертва на домашно насилие. Майка му Бистра редовно го е удряла, обиждала, проявявала агресия срещу него, даже е имало опит да го удуши. 

По информация на нейния съпруг и баща на Любомир, убитата жена поемала по повече от бутилка уиски на ден, в комбинация с антидепресанти. 

Момчето ежедневно било обиждано от майка си. Тя го наричала "боклук", крещяла, че той не е нейно дете. 

След поредната обида и скандал, Любо отговорил на агресията. "Цялостната агресия, натрупана във времето е била обстоятелството, допринесло за възникването на инцидента", каза съдия Петко Минев в определението си, с което пусна момчето от ареста с мярка "надзор на родител". 

УЖАСЯВАЩО: Син уби майка си!

Възможно е обвинението срещу Любомир да претърпи корекция. Това ще зависи от експертизите, които са назначени. В случая обвинението за умишлено убийство може да се трансформира в причиняване на смърт по непредпазливост при умишлено причинена телесна повреда.

Момчето е ученик в осми клас, няма противообществени прояви.