0

Целият криминален контингент в Поморие се разпитва заради палеж на автомобил на топ криминалист, съобщи "Флагман".

Потърпевшият служител на МВР, чиито инициали са В.П., от години бил в системата. Дълго време е работел в РУ-Поморие, но от близо две години бил в отдел „Криминална полиция“ към ОДМВР-Бургас. Прехвърлен бил в дирекцията заради добрите резултати, които е показал в работата си.

Предполага се, че извършителят е от Поморие.

„Като криминалист в РУ-Поморие той засегна много интереси сред контингента в града. Не е особено харесван от ъндърграунда. А почеркът изглежда точно на местните престъпници. Именно те отмъщават по този начин, палейки коли“, разкрива запознат. 

Палежът бил извършен около 3:00 часа през нощта във вторник. Заради ранния час никой не станал свидетел на престъплението. Колата била паркирана на метри от дома на ченгето. Сградата, в която живее обаче, разполагала с камери за видеонаблюдение, които били обърнати точно в тази посока. Записите са иззети, като на тях се виждало, че извършителят е маскиран, но оставил достатъчно следи. Въпрос на часове е да бъде установен кой е, казаха още разследващи. 

Автомобилът Фолксваген Пасат вече е преместен пред РУ-Поморие, а случая се нищи от най-добрите колеги на ченгето от „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас.

Флагман