0

В ърховният касационен съд (ВКС) пак отмени присъдата от 4 години затвор на лидера на "Воля" Веселин Марешки и върна делото на Апелативен съд – Варна, информира пресцентърът на Съда.

Марешки беше признат за виновен за това, че през 2014 г. заедно с Красимира Колева, която е осъдена на 3 години и шест месеца, са принудили бизнесмена Асен Миланов да плаща еземесечно сумата от 10 000 лева за пицария „Ред Хот“ във Варна. Те го заплашили, че ще разрушат стопанисваното от него заведение, както и че ще създадат пречки за търговската му дейност и дори ще прпедизвикат преустановяване на търговската дейност на заведението, пишат от ВКС.

Първоначално Окръжният съд във Варна оправда Марешки и Колева, но през 2020 г. апелативните съдии ги признаха за виновни. Тогава на Марешки е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години и глоба в размер на 8000 лв., а на Красимира Колева – 3 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 6000 лв, припомня NOVA.  По-късно ВКС върна делото на Апелативния съд-Варна, като през 2022 г. двамата отново бяха признати за виновни.