0

39- годишният Димитър Любенов, който пиян и дрогиран причини тежка катастрофа с жертва на околовръстното шосе в столицата, хлипа в съда.

На влизане в залата Любенов се обърна към камерите и се извини на приятелите си, че ги изложил. Пред съдията пък той на няколко пъти се разрида.

Прокуратурата поиска мъжът да бъде задържан под стража.

В залата на СГС стана ясно, че мъжът е шофирал Поршето си със 195 км/ч при разрешени 80км/ч. Освен това е бил под въздействието на алкохол и наркотици.

Защитата му поиска да бъде пуснат под домашен арест, за да се грижи за детето си и да работи. При тежкия инцидент загина френски гражданин.

В крайна сметка магистратите наложиха задържане под стража на Любенов. Според тях има достатъчно данни, че именно той е шофирал автомобила. Очевидци свидетелстват, че е карал с висока скорост и че е бил неадекватен. Въпреки, че е с постоянен адрес и че не е осъждан, деянието е с изключително висока степен на обществена опасност.

Виновен съм признавам си, ревеше Любенов в съда. "Майка ми е инвалид. Притекох се на помощ, веднага, след като излязох от автомобила. Бях зашеметен и в шок. Господ ми е свидетел- опитах се да отворя тяхната кола, обаче не успях", каза още той.

От държавното обвинение обясниха, че предстои обвинението срещу Любенов да бъде прецизирано. Той ще бъде обвинен, че е причинил ПТП при евентуален умисъл. По същия начин съдят и подсъдимия за смъртта на журналиста Милен Цветков - Кристиан Николов.