0

Д жип и бяла кола се сблъскаха на кръстовището на улиците "Кавала" и "Филип Македонски" в Пловдив. Катастрофата е станала малко по-рано днес. Няма пострадали, а само материални щети по двата автомобила.

Джипът, движещ се по ул. "Кавала", отнел предимството на бялата кола като дясностояща, идваща от ул. "Филип Македонски", съобщи Марица.

"За пореден път в рамките само на няколко месеца ставаме свидетели на катастрофи по ул. "Кавала" при кръстовищата ѝ с ул. "Тракия" през есента, когато знакът "СТОП" беше подпрян на дървото и не се виждаше, което предизвика катастрофа между черен джип и лека кола. Днес, няколко месеца по-късно, след тогава отправения апел чрез вас за обезопасяването на нерегулираните кръстовища в кв. "Триъгълника", от ОП "Организация и контрол на транспорта" не предприеха никакви действия и не взема мерки по поставянето на знак откъм ул. "Кавала" при кръстовището с ул. "Филип Македонски", където сега се случи тази катастрофа. До кога ще продължи бездействието на институциите и кога отговорните лица ще вземат мерки след над десет сигнала в продължение на повече от пет години, отпрявани директно към тях, с предупреждения, че е въпрос на време, не само за тези две кръстовища в кв. "Триъгълника", но и в целия район "Централен"?, пита читател на медията. 

"Искам да помоля учтиво за пореден път чрез Вашата медия от ОП "Органиация и контрол на транспорта" да не подценяват множеството сигнали, свързани с улиците и кръстовищата в кв. "Триъгълника" на район "Централен" и най-накрая вече да се случи това обезпечаване със знаци, регулиращи предимството, на всички нерегулирани кръстовища в квартала, подобно на кв. "Каменица", написа читателят на "Марица".