0

Д вама 20-годишни украинци и 23 мигранти са били заловени при гонка с полицията днес, стана ясно по време на брифинг на прокуратурата в Пловдив. Мигрантите са граждани на Сирия и Ирак.

Силите на реда са забелязали съмнителен микробус с полска регистрация на магистрала „Тракия“. Последвало преследване по аутобана в продължение на 70 км, след което гонката продължила през няколко населени места, включително и през главната улица на Чирпан, където днес е пазарен ден. Екшънът приключил с произшествие на изхода на с.Ракитница, при което по чудо няма пострадали.

Украинските трафиканти побягнали, но след 2 км са заловени и изпратени в ареста за 72 часа. Малко по-късно е открит автобус, в който също са били превозвани мигранти, но в него полицаите не са открили никого.

“Това е ежедневие. Всеки ден гражданите са изложени на опасност от пътно-транспортната обстановка. Има опасност от жертви! Едва ли не трябва да се поставят табели: „Внимание! Свободно преминават мигранти“. Препоръчвам да се оглеждаме, освен за безумните шофьори, качили се след употреба на алкохол и наркотици, и за трафиканти превозващи мигранти“, възмути се заместник-апелативеният прокурор на Пловдив Румен Попов.