0

С автомеханична стълба полицейски служители от силистренското село Айдемир и огнеборци от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ изведоха 36-годишен мъж, барикадирал се в дома си в селото. Това съобщиха на уебсайта си от Областната дирекция на МВР в Силистра.

По-рано днес адресът бил посетен от полицейски служител с цел извършване на проверка по сигнал за домашно насилие, когато мъжът започнал да буйства и се заключил в апартамента си, категорично отказвайки да отвори. Междувременно полицаят успял да изведе на безопасно място майката на мъжа, с която той съжителствал.

За да се предотврати ескалация по случая, на адреса били изпратени противопожарен екип и линейка на Центъра за спешна медицинска помощ, предаде БТА.

Посредством стълбата полицай и пожарникар проникнали през прозорец в жилището, намиращо се на третия етаж, и осигурили достъп на спешния медицински екип. Мъжът не е оказал съпротива. Той е изведен успешно и е настанен в болницата в Силистра, допълват от полицията в областния град.