0

Ш офьор ще плати солена глоба и ще се труди в полза на държавата, след като скочи срещу полицаи в пловдивското село Православен. Екшънът се разиграл преди две седмици, като нервакът успял да сключи споразумение с прокуратурата.

Полицаите го спрели за проверка. Те установили, че возилото е с холандски регистрационен номер. Шофьорът отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици. По-интересното е, че вече е бил наказан по административен ред за същото деяние преди две години.

Ченгетата тръгнали да му свалят табелите, но шофьорът се вбесил и оказал яростна съпротива. Започнал да крещи срещу служителите на реда, дърпа ги и ги бутал. Успял да бутне пагоните на единия полицай. Последвал арест. Знаейки какво наказание ще последва, нервакът, който е от Кърджалийско, побързал да сключи споразумение с прокуратурата.

Признал вината си и изразил съжаление. За всички извършени престъпления магистратите определили едно общо най-тежко наказание. То включва пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години, задължителни периодични срещи с пробационен служител, също безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа годишно за същия срок. Към така определеното общо най-тежко наказание се присъединява и глоба в размер на 1900 лв.