0

Aвтопатрул на KAT е хванал двама души при сделка с дрога на АМ "Тракия". Водачи на ТИР и кола спрели в аварийната лента при 23-ти км. в посока Пловдив, а полицейските служители се насочили към тях за проверка. Един от тях се е придвижвал със сак в ръце. При вида на на органите на реда го хвърлил в канавката. В него служителите на реда са намерили 14 запечатани плика с марихуана, с общо тегло около 7 килограма.

Водачът на товарния автомобил е изпробван на място с техническо средство, отчело наличие на три вида наркотични вещества – кокаин, амфетамин и метамфетамин.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа, а по случая са образувани досъдебно и бързо производство, посочват още от полицията. 40-годишният водач на лекия автомобил, който явно е снабдявал тираджията със запас като за края на света, е обвинен за държане на наркотични вещества и му е наложена мярка „парична гаранция“ 5000 лева.

На шофьора на камиона, който е седнал зад волана след коктейл от дрога, е повдигнато обвинение за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества и мярката му за задържане е удължена до 72 часа.