0

Н ай-малко трима души бяха убити при три нощни престрелки по улиците на Марсилия, а осем души бяха ранени в нощта срещу понеделник.

Тримата загинали при стрелбата са на 16, 23 и 29 години. Това съобщи телевизионният канал BFM.

Първата престрелка е извършена в 15-ти район в северната част на Марсилия, в квартал Кастелас, около полунощ (1:00 ч. българско време).

Двама пострадали са починали от раните си, друг е в критично състояние.

Малко по-късно в същия квартал, близо до квартал "Егалад", край магистрала А7, се разигра друга престрелка, в резултат на която бяха ранени още петима души.

Третият сблъсък с огнестрелно оръжие е станал около 01:00 ч. местно време (02:00 ч. българско време) във 2-ри район, на ул. "Винсен Леблан" в централната част на града, където лекари и полиция откриха един убит и двама тежко ранен.

Всички пострадали са млади мъже.

Телевизионният канал не уточнява предполагаемите мотиви на участниците в стрелбата, но каза, че инцидентите са станали в райони, свързани с трафика на наркотици.

В Марсилия от началото на годината 13 души са загинали при стрелба, като в повечето случаи става въпрос за разчистване на сметки между наркогрупи. Общо през 2022 г. организираните престъпни групи са извършили 28 убийства в града.