0

К метът на благоевградското село Струмяни е бил нападнат с брадва от жител на село Раздол, който му отправил закана за убийство. Мъжът е задържан, а местните настояват той да бъде изселен.

Кметът Емил Илиев бил на обход в землищата на няколко гранични села, заедно с колегите си, кметски наместници. Сблъсъкът с нападателя станал след направена поредна забележка, че няма право да прегражда общински пътища. 

Мъжът, който има десетки криминални прояви и висящи производства, вдигнал брадва срещу общинския кмет и го заплашил с убийство. 

"Само факта, че може да посегне на три длъжностни лица, които изпълняват служебните си задължения, представете си какво ще бъде за обикновените жители и граждани на община Струмяни. Следващият момент ще е убийство", коментира Емил Илиев.

Повече от пет години криминално проявеният мъж, който преди това е бил изгонен от село в община Сандански, тормози местното население - предимно възрастни хора. Те настояват рецидивистът да напусне района. Кметът Емил Илиев е сезирал всички институции за проблема.