0

Е кшън в столичното метро. Неизвестен към този момент мъж е нападнал 23-годишен младеж на станция „Театрална“.

Случката се разиграла във вторник около 14.30 часа, докато младият мъж е слизал от ескалатора към коловозите на влаковете. Тогава е нападнат в гръб, непознатият мъж извадил нож, но го изпуснал, след което се стигнало до побой.

„Той поглежда назад и вижда мъж с кестенява коса и брада, който го гледа втренчено. Той тръгва към сина ми, започват да се борят и синът ми се опитва да го отблъсне, за да се махне. Синът ми се опитва да го ритне, но нападателят го хваща за крака и двамата падат надолу. След това мъжът хваща за врата сина ми и започва да го души“, разказа майката на пострадалото момче Жасмина Патаринска, цитирана от bTV.

Тя добави, че в този момент сина ѝ се опитва да се обади на телефон 112.

„В този момент го пуска и се опитва да се качи на ескалатора. Синът ми започва да си търси очилата и вижда сгънатия нож, взима го, за да не го вземе нападателя“, добави майката.

По думите ѝ след това мъжа просто си тръгва.

„Синът ми има охлузване на главата, драскотини по гърба, лявото му рамо и левия му крак много го болят“, добави Жасмина Патаринска.

Подаден е сигнал в полицията. От СДВР заявиха за bTV, че до момента извършителят е неустановен и незадаржан, но предстои това да се случи в най-скоро време. На място има видеокамери, които са заснели ситуацията. Полицията работи по версия за хулиганство, а не за грабеж.