0

Е ротичният модел Кортни Клени, която се изявява в една от платените платформи със съдържание за възрастни, ще бъде подведена под съдебна отговорност заради убийството на своя приятел – действие, което по думите ѝ тя извършила при самозащита.

Приятелят ѝ, Крисчиан Обумсели, издъхна на 3 април, след като Клени го наръга фатално с нож по време на скандал, разиграл се в луксозния им апартамент в Маями. След убийството тя се обадила в полицията и разказала за инцидента.

Оттогава по случая се дискутират две версии – според първата Клени е била жертва на домашно насилие и е трябвало да се защити. Според втората версия, поддържана от близките и роднините на жертвата, става въпрос не за самозащита, а за хладнокръвно убийство.

Безспорно случилото се е една трагедия, но това не е криминално деяние. Кортни се е отбранявала и разследването ще го докаже, обясни адвокатът ѝ Франк Прието.

По думите на защитника клиентката му дори се опитала да спаси мъжа, оказвайки му първа помощ до пристигането на линейката, което обяснявало кръвта му по нея.

Междувременно семейството на Крисчиан Обумсели отново постави под съмнение версията за самозащита и поиска справедливост заради неговата смърт.

26-годишната Кортни Клени бе задържана в сряда от полицейските власти в Хаваи и се очаква да ѝ бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство от втора степен, отбелязва изданието "Маями Хералд".

Кортни Клени бе задържана от полицията в Хаваи (Hawaii Police)

Според адвоката ѝ задържането на клиентката му е било "абсолютна изненада" предвид "безспорните доказателства за самозащита".

Обумсели я нападнал и се опитал да я удуши през онази нощ. Кортни не е имала друг избор, освен да отвърне на силата със сила, обясни Прието за NBC News.