0

Д вама ключови свидетели станаха причина Софийският районен съд отново да отложи делото срещу прокурорския син Васил Михайлов от Перник.

Битият и заплашван Никълъс Иванов е пуснал бележка, че е с пукнато коляно и не може да дойде на делото в София. Иванов е основно действащо лице в няколко от делата срещу Михайлов. Самият прокурорски син твърди, че този свидетел е доставял марихуана и други наркотици на бившата му вече приятелка Боряна. По този казус се води отделно дело в съда Дупница, който преди дни взе решение да върне Михайлов в ареста.

По делото в София Михайлов отговаря за вреди на Румен Николов, Никълъс Тодоров и бившата миска Белослава Тодорова. Той е подсъдим за извършването на 8 престъпления – за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство.

Пернишката миска Белослава Тодорова също не се яви като посочи лични причини, които са я възпрепятствали. Белослава е настоящата приятелка на Никълъс. Тя е свидетел как прокурорският син и гаджето й се видели, за да се разберат по отношение на Боряна. „Отидохме, но се оказа, че няма да бъде разговор. Започна да го удря с плесници в главата, свали го на земята, след това всички удари бяха изцяло в главата му - с ритници, с колена, с юмруци“, разказва Белослава в показанията си преди делото.

Причините да не се яви на делото днес, както и тези на Никилъс бяха уважени от съда. Други „двама от неявилите свидетели обаче бяха глобени с по 300 лв, а още двама по 500, защото не се явяват за втори път. На следващото заседание на 14 ноември те трябва да бъдат принудително доведени в съдебната зала.