0

Р усенец подавал фалшиви сигнали на тел. 112, за да направи, както сам той се изразявал, „мръсно“ на съсед. За постъпката си 35-годишният мъж трябва да плати глоба в размер на 2000 лева, наложена му от съда.

На 11 август 2021 г. мъжът се обадил на тел. 112 и се оплакал, че съседът му го притеснява. Искал да купи от него и родителите му ракията им, а те не били съгласни. На адреса бил изпратен полицейски патрул за проверка на случая. Когато униформените пристигнали, заварили вратата заключена. Звънили на звънеца, викали по име, свирили с клаксона, пуснали сирената на служебния автомобил, но никой не отворил. Позвънили на мобилния телефон, от който бил подаден сигналът, но апаратът бил изключен. На следващия ден друг патрул отишъл до къщата, но в имота отново нямало никого. Проверката била възложена на служител от Районното управление, който установил, че към момента на подаване на сигнала нито 35-годишният мъж, нито съседът му са били в Русе. И двамата написали обяснения, а подалият сигнала чистосърдечно заявил, че искал да направи „мръсно“.

И в други случаи той подавал фалшиви сигнали на тел. 112. Районният съд в Русе му определи наказание глоба от 2000 лева, която мъжът обжалва. Касационната инстанция потвърдила решението на Районния съд и то вече е окончателно.