0

М лад асеновградчанин нанесе лека телеса повреда на приятелката си и й извади нож, защото не искала да прави секс с него. Потресаващите сцени се разиграли около Коледа, като преди броени дни мъжът успял да сключи споразумение с прокуратурата.

Двамата били употребили алкохол, съобщи "Марица". В един момент на асеновградчанина му дошъл мерака за ласки, но жената категорично отказала.

Това провокирало агресия у него и последвало боричкане. Започнал да й дърпа бельото, за да го свали, а тя се съпротивлявала. Тогава й причинил разкъсно-контузна рана на главата. Извадил й нож, с който пък я ранил леко по дясната повърхност на гръдния кош. Опитал със сила да я принуди да правят секс, но в крайна сметка до полов акт не се стигнало. След случилото се потърпевшата успяла да подаде сигнал на тел. 112, а асеновградчанинът бил задържан.

Назначен му бил служебен защитник. Пред броени дни мъжът стигнал до успешно споразумение с прокуратурата за условно наказание. До момента не е осъждан и това му е помогнало за изход без затвор. Пред съда той се признал за виновен за леката телесна повреда и за опита за принуда.

За първото провинение магистратите му определили наказание от шест месеца затвор, а за второто - осем. Определено му е едно общо най-тежко наказание от осем месеца килия. Изпълнението му обаче е отложено с изпитателен срок от три години. Това означава, че при следваща проява асеновградчанинът ще влезе зад решетките.

До сключване на споразумението той е бил с мярка "задържане под стража", след което е освободен.