0

П ри акция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) срещу организирана престъпна група са задържани шестима души. Те се занимавали с преработка, ремонт, съхранение, търговия и транспортиране на оръжия, боеприпаси и взривни вещества, съобщиха от МВР.

МВР

Спецоперацията е проведена в областите Русе, Силистра и София на 7 август. Претърсени са шест адреса, от които са иззети автомат „Калашников“, четири пистолета, над 1200 боеприпаса от различен калибър и нерегистрирана колекция стари оръжия, наркотично вещество, наподобяващо марихуана, информира БТА.

МВР

Материалите са докладвани на Софийската градска прокуратурата. Образувано е досъдебно производство. На трима от задържаните са повдигнати обвинения и мярката им за неотклонение е удължена за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

МВР

В края на юли месец при акция на ГДБОП бяха арестувани двама души от Димитровград за държане и търговия с оръжия, части за тях и боеприпаси. При претърсванията на адреси е открито голямо количество боен арсенал.

МВР

Иззети са три автомата „Калашников“ и 120 патрона за тях, шест пушки, част с оптичен прицел, 24 пистолета и патрони, 10 револвера, над 300 патрона за пистолети, още части, 41 пълнителя, 14 ръкохватки за пистолети.