0

Г имназиален учител се превърна в истински герой, след като грабнал боен пистолет и спасил 15-годишно момиче от изнасилване. То е нападнато пред дома на даскала в Тексас, като охранителна камера записва екшъна.

Нападателят последвал тийнейджърката в затворен жилищен комплекс, след като тя слязла от автобус в източната част на Хюстън малко след полунощ на 28 юли, съобщават от местната полиция.

Тогава добрият самарянин Дейвид Гарза чул момичето да крещи за помощ пред къщата му.

„Погледнах през прозореца и видях мъж, който биеше жена на земята... опитвайки се да съблече дрехите й“, разказва учителя.

Гарза веднага грабнал пистолета си и изтичал навън, за да се изправи срещу нападателя, показват кадри от охранителна камера. Насилникът държал момичето за косата.

„Изтичах навън, попитах какво става. Момичето изкрещя: „Аз съм на 15, помогнете ми!“ Насочих пистолета към него и му казах да се махне от нея“, продължава разказа си Гарза.

Учителят се притекъл на помощ гол, без дрехи, спасявайки момичето от ужасна трагедия.

„Първоначално се уплаших, мислех, че ще бъде изнасилена. Мисля, че ако той не бе излязъл, тя щеше да бъде изнасилена”, коментира за американска медия съседка на даскала.

Гарза каза, че не е първият път, когато му се налага да преследва някой, който напада дете - нещо, което той каза, че няма да се поколебае да направи отново, въпреки че споделя, че се е страхувал.

„Тя имаше нужда от помощ повече, отколкото аз се страхувах, така че трябваше да го направя.“

Полицията търси всякаква информация за заподозрения, който е бил облечен с черна качулка с бяло лого на Reebok, сини дънки и бели тенис обувки по време на нападението. Нападателят е успял да избяга и се издирва.