0

О рганизираната престъпна група отглеждала гигантски стръкове канабис в землищата на мъглижкото с. Селце и Казанлък. 

Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа петима мъже на възраст между 35 и 40 години за участие в организирана престъпна група за отглеждане и добиване на марихуана.

Установено е, че петимата обвиняеми са отглеждали канабис в три ниви в землището на с. Селце, община Мъглиж, и в землището на Казанлък, като впоследствие растенията са обработвали.

От трите ниви са били иззети общо 75 растения с тегло на суровата маса 620 килограма.

„Някои от растенията са дебели като дървета, с тегло 9-10 килограма, явно отглеждани отдавна“, отговори Боряна Димитрова от Окръжна прокуратура – Стара Загора на въпрос как е възможно толкова малко стръкове да са толкова тежки. Цифрите били проверявани 3 пъти.

В изоставена сграда в местността „Дюлята“, в землището на село Селце, в Стара планина са открити и иззети 1970 стръка марихуана в процес на сушене и обработка – с общо тегло 360 килограма. В помещенията имало и препарати и торове за отглеждане на растенията, както и машина за вакуумиране на готовата продукция.

Предстои Окръжна прокуратура- Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Елена Дюлгерова

Елена Дюлгерова

Елена Дюлгерова