0

П олицията залови трима, източвали чужди банкови сметки като за световно. Арестите са осъществени при специализирана операция на 23 август от екипи на пловдивския отдел "Икономическа полиция", осъществена под ръководството на Окръжната прокуратура.

До белезници за тримата - 32-годишна жена и двама криминално проявени и осъждани мъже на 41 и 59 години, се стигнало след придобита оперативна информация, че участват в схема за изготвяне и укриване на предмети, предназначени за нерегламентиран достъп до данни на чужди платежни документи в страната и чужбина, писа marica.bg.

МВР

При претърсвания на три частни адреса и лек автомобил са открити и иззети множество веществени доказателства, сред които и елементи за направата на "скимери" - части от АТМ устройства, платки, четци, микрокамери, пластики и други. В рамките на образуваното досъдебно производство тримата са привлечени като обвиняеми. С постановление на наблюдаващия окръжен прокурор те са приведени в ареста за срок до 72 часа. Работата на разследващите продължава.