1

У чителка беше заловена да извършва сексуалните дейности със свой 17-годишен ученик. Скандалът обаче се разрасна още повече, след като стана ясно, че преподавателката е омъжена за виден политик, съобщи Daily Mail.

45-годишната Ерин Уорд, която е обвинена, че е била хваната гола със свой 17-годишен ученик, е омъжена за Уилям Дъглас Уорд, който е видна фигура в Министерството на отбраната на САЩ. 53-годишният Дъглас заема позиция като заместник-директор на Групата за действие на командира и старши съветник по ядрено възпиране в Стратегическото командване на Съединените щати в Омаха, където служи от 2005 г.

Двойката живее в Гретна, точно извън Омаха, с трите си деца тийнейджъри, едното от които е на същата възраст като жертвата на учителката. Участието на семейството в академични и обществени дейности е добре документирано в техните профили в социалните мрежи. Ерин е преподавала в гимназията Омаха Бърк и именно там се е запознала с тийнейджъра. Въпреки че законовата възраст за съгласие в Небраска е 16, Ерин е обвинена в престъпно сексуално насилие. Това обвинение носи потенциална присъда до 20 години затвор.