0

52-годишна касиерка от Пловдив отмъкна 144 200 лв. от банката, в която работи. Досъдебното производство е образувано по сигнал на ръководството на банката, след като там е бил извършен вътрешен одит.

До момента по делото са разпитани множество свидетели и след предварително разрешение от Районен съд-Пловдив, по искане на наблюдаващия прокурор, е извършено претърсване и изземване в жилище, обитавано от касиерката.  

Според предварителната информация, в периода от началото на 2020 г. до средата на април тази година, в качеството си на касиер, 52-годишна служителка незаконно отклонила за себе си сумата от 144 200 лева, собственост на банката. На този етап от разследването са разпитани множество свидетели, осъществени са редица процесуални и следствени действия. Изяснен е и механизмът на извършеното престъпление - с помощта на режещо устройство тип „гилотина" и зелена хартия за окомплектоване на копюри с банкноти жената изготвяла шаблони, наподобяващи 100 лева, които са спомогнали на  Е.К. да направи т.нар. „кукла“ т.е. вместо парите в банковата каса са били поставяни нарязани зелени хартии, а над тях банкнота, с което е целяла да замаскира извършеното от нея престъпно деяние.

Спрямо жената е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева. Извършват се действия по разследването. Междувременно тя е възстановила част от присвоените пари – 20 000 лева, съобщават от държавното обвинение.