0

Х иляди се събраха в подкрепа на нарязаното от приятеля си с макетно ножче момиче, вълна от протести заля страната. Недоволстващи се събраха пред съдебните палати на над 30 града.

Първият протест бе насрочен в Стара Загора, откъдето е жертвата на ужасната касапница, извършена от приятеля й, който първо е пуснат от ареста, а след като случаят стана публично известен бе вкаран там обратно. След това към списъка лавинообразно започнаха да се включват още много градове. А в София се организира национален протест.

На демонстрацията в Стара Загора присъства майката на жертвата - Ивелина, както и кметът Живко Тодоров. „Към момента нямам нищо казано от нея. Единственото, което прави, е да превключва каналите и избягва всичко, което се случва в момента. Травмирана е. Нормално е”, коментира майката състоянието на дъщеря си.

„Знае за подкрепата, но е безмълвна. Няма реакция. Отказване няма. Справедливост, присъда - такава, каквато заслужава извършителя. Квалифициране на телесните повреди по нея, така както трябва да бъдат”, каза още тя.

СЛЕД ГАВРАТА: Нарязаното момиче има загуба на идентичността

Хиляди се включиха и в протестното шествие и в Бургас и поискаха свят без насилие. Кметът Димитър Николов също бе там. „Трябва да имаме отношение, трябва да застанем на страната на доброто, гражданин съм, баща съм на момиче. Това може да се случи и в този град, не искам това да се случва”, каза Николов.

КАСАПИНЪТ, ОБЕЗОБРАЗИЛ МОМИЧЕТО: Прокурорът натиснал съда да го пусне на свобода

Протести в страната заради нарязаното момиче
протести протести протести
12