0

И спанец умъртви съпругата си по особено жесток начин в Разград, съобщиха от прокуратурата в града.

Обвиняемият и жертвата били съпрузи, като от брака си двамата имат три деца. Отношенията между двойката били обтегнати - често се карали, обвиняемият оказвал и физическо насилие над жертвата, за което потърпевшата се обръщала към властите в Кралство Испания за помощ.

През 2021 г. Жената се завърнала в гр. Разград заедно с трите си деца. През лятото на същата година и обвиняемият заживял заедно с тях. Вечерта на 10.12.2021 г. възникнал семеен скандал, след който съпрузите се разделили в различни стаи в апартамента.

Малко след полунощ на 10 срещу 11 декември 2021 г. Мъжът усетил, че съпругата му е станала и й нанесъл силен юмручен удар в областта на главата. След като паднала, започнал да притиска лицето й. Когато установил, че тя не диша, решил да разчлени тялото, за да прикрие следите.

По-късно обвиняемият заровил останките от трупа на жертвата на няколко места покрай пътя от гр. Разград към с. Стражец. След като се прибрал в апартамента се заел да прикрие следите от извършеното престъпление.

На 13.12.2021 г. родителите на жената уведомили органите на реда, че дъщеря им е в неизвестност. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия обвиняемият признал за извършеното и посочил къде е заровил останките от тялото на жената.

Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост.

Разследването е приключило и след извършен превод на обвинителния акт на досъдебното производство е внесено за разглеждане в Окръжен съд-Разград.