0

Н ай-малко 70 килограма канабис са открити в дома на кмета на френския град Авалон в централната част на страната, като претърсванията продължават, съобщи BFMTV, позовавайки се на източници от жандармерията.

"Най-малко 70 килограма канабис бяха открити в неделя, 7 април, те са притежание на кмета на Авалон Йон Джамила Абсауи", са посочили източниците на френската телевизия, цитирани от "Фокус".

Наркотиците са открити в пристройката към кметската къща като част от една от операциите срещу разпространението на наркотични вещества, започнали преди това в няколко града във Франция. Преди това служителите на реда са установили, че братът на политика продава забранени вещества, съобщава още телевизионният канал.

Тази седмица френските власти започнаха мащабни операции за борба с трафика на наркотици в три големи града - Тулуза, Страсбург и Нант. Преди това подобни операции започнаха в шест града: Париж и редица околности, Марсилия, Лион, Лил, Клермон-Феран и Дижон.

Служителите на реда извършиха повече от 1,7 хиляди ареста, което е два пъти повече от заявената цел. По-рано министърът на вътрешните работи Джералд Дарманин съобщи, че полицията възнамерява да задържи 850 души, заподозрени в участие в трафик на наркотици.