0

24-годишен мъж го загази здраво, след като опита да избяга от полицаите.

Той бил забелязан да пришпорва каруца, пълна със строителни материали на улица „Напредък“ в Пловдив. При вида на полицаите зарязал коня и превозното средство и хукнал да бяга през околните градини, но бил заловен бързо, съобщи БНР.

Мъжът е отнесъл две санкции – едната за забраненото каране на каруца през града и за липса на всякакви лични документи. Самата каруца е репатрирана на паркинга на едноименната общинска фирма.

Служителите на реда в Града под тепетата са станали свидетели на още един куриозен опит за бягство от проверка. Патрул на Шесто РУ засякъл лек автомобил „КИА“ да пресича с опасно висока скорост кръстовище между булевардите „Източен“ и „Шести септември“. Ситуацията се разминала на косъм от тежка катастрофа с останалите коли на пътя. Патрулните веднага догонили виновника и подали сигнал да спре.

Първоначално той отбил встрани, но когато полицаите тръгнали към него, мъжът се заключил в колата и избягал, форсирайки с пълна газ. Последвала кратка гонка, при която леката кола е открита изоставена с включен двигател на ул. „Д-р Селимински“.

Собственикът бързо бил установен, открит и задържан. Той е 40-годишен, с дълго криминално досие за кражби и притежание на наркотици. Срещу него е образувано досъдебно производство.