1

О бърнали сватба на як кютек, след като скандал за музиката завършил със ступан оркестър и арести.

Тържеството в Шекер махала в Пловдив завършило с бой и арести. Сватбата започнала в следобедните часове миналия петък, съобщиха от МВР.

Както повелява традицията, за доброто настроение на всички гости бил нает оркестър. Музикантите, които били 8-9 души, започнали да свирят на ул. "Кипарис", а към 17 часа се преместили на ул. "Дилянка" при булката.

Близо три часа музикантите свирили на тържеството. Към 20 часа обаче шефът на оркестъра казал на бащата на младоженеца, че ще приключват и ще си ходят, защото заплатената им сума била вече "просвирена".

Както яли и пили изведнъж веселият баща се вбесил от тези думи и последвал жесток скандал, който завършил със жесток бой. Той започнал да се държи агресивно и арогантно, да обижда музикантите с цинични думи и да ги заплашва. Дори скочил на двама от тях с юмруци. Роднини също се включили в мелето. 

След подаден сигнал на място пристигнали униформени от Трето районно, които предотвратили мелето. Арестували двама, а съдът им наложил глоби в размер на 200 лв. по Указа за борба с дребното хулиганство. Музикантите не са пострадали сериозно.