0

П остоянна мярка за неотклонение „задържане по стража“ поиска прокуратурата за 46-годишния Красимир П.- Маргина, който при опит да бъде разпитан за палеж на механа в казанлъшкия квартал „Източен“ се барикадира в дома си и от там обсипа с парчета от тухли и стъклени бутилки униформените служители на МВР.

За извеждането му от апартамента на петия етаж и отправени заплахи че ще използва незаконно ловно оръжие се наложи акция на СОБТ и евакуация на живеещите в съседство семейства. От МВР и прокуратурата потвърдиха, че Маргина е криминално проявен и осъждан, за последно е бил в затвора през юни м.г., където е изтърпял присъда за кражба.

През периода 2012-2018 година е бил три пъти зад решетките, веднъж за шофиране в пияно състояние и на два пъти за кражби.Повдигнато му е обвинение за палеж на търговско заведени в квартала, където се намира жилището му и за хулиганство и оказване на съпротива спрямо служителите на реда, законът предвижда ефективна присъда от 1 до 6 години затвор.

Съседи на мъжа твърдят, че откакто е излязъл от затвора непрекъснато е влизал в яростни конфликти, включително стрелял и ранил позволила си да му направи забележка възрастна жена. Мъжът живеел сам след развода си, имал и дъщеря, която обаче отдавна се изнесла от семейното жилище. На снимките Красимир Маргина има изтърпени до момента 3 ефективни присъди, последно е бил затвора през юни 2021 година /снимките са от личния профил във ФБ/ Момент от акцията на СОБТ в Казанлък за извеждането на барикадиралия се в апратамента 46-годишен казанлъчанин