0

Д оброволците от "Пухкавите лапички на България" и сдружение "Малките Големи" съобщават за пореден случай на нечовешко зверство срещу беззащитно животно, съобщи GlasNews.

На страницата си в социалната мрежа Facebook те написаха, че куче е било малтретирано, а след което - захвърлено до кофи за смет.

"Човешката злоба няма равна. Човешкото безсърдечие няма дълбини. Жестокостта е втора природа за някои бозайници и те почти винаги са двуноги", написаха от "Пухкавите лапички на България".

Пребитото куче е на около 2 месеца и тежи над 3 килограма. Животното е откарано във ветеринарна клиника, а специалисти са установили, че трябва да му се направи ампутация на едно от крачетата.

"Бито от човек и оставено до кофите за смет. Три дни се чуват бебешки писъци и плач, но нищо не се вижда. Накрая до боклука се намира това бебе - изпотрошено, бито, плачещо, смъртно гладно, захвърлено. Бебето е ужасно мило, помен няма на злоба в очите му, гушка се, въпреки болките. Плаче и скимти при всяко движение. Кръстихме я Мила - защото това е основното й качество - да е безумно мила, гушлива и спокойна. Мила е бебе, на което вчера бяха извадени над 50 кърлежа от ушичките. Как има кръвчица, не знаем. Пълно с бълхи… направен е рентген. Счупванията налагат операция спешно. Надяваме се само една. Вчера на прегледа в Добрич предложиха ампутация на крачето или евтаназия. След тези думи бяхме убедени, че ще поемем бебе Мила, защото пламъчето в очите й…. Пламъчето за живот беше... огнена стихия", посочват от сдружението.

Съобщава се още, че кучето е с ерлихиоза и тежка анемия, животното ще бъде лекувано поне седмица, преди да бъде подложено на операция.

"Днес мила е настанена в многопрофилна ветеринарна клиника - Варна, където въпреки неплатените ни сметки, го поеха веднага. Мила е едно сърчице, което има няколко счупвания на таза. Сега не върви, но според ортопеда с навременна операция бебка ще върви, скача и играе и ще си бъде едно съвсем нормално момиче.

Молим, който има възможност, да ни помогне за Мила - за нейните изследвания, тестове, операция и стационар, също и за дом. Нямаме никаква опция за приемен дом за бебка, където да се възстановява. А най-добре ще бъде заедно да намерим истинското семейство на Мила, където да забрави всички ужаси, които са й причинени", пишат от "Пухкавите лапички на България".

От организацията публикуваха банкова сметка, на която можете да дарите средства:

Сдружение "Малките големи"

IBAN: BG75STSA93000027575937

Основание: бебе Мила

​- Чрез Revolut: @hrista54bi

- Чрез PayPal: paypal.me/MalkiteGolemi

- със СМС на номер 17 777 с текст DMS KOTE с латински букви

- на място в Многопрофилна ветеринарна клиника - Варна