0

М ъж, който беше заснет да се бори с един от тримата въоръжени мъже на победния парад на Супербол в Канзас сити, разказа за героичната си постъпка. 

46-годишният Пол Контрерас отишъл да празнува шампионската титла на любимия си отбор заедно с 23-годишната си дъщеря Алиса. Именно Алиса заснема видеото с подвизите на баща си.

Контрерас разкрива, че е чул викове в тълпата, от който разбрал, че стрелецът се измъква и тогава той се нахвърлил върху него. Пол си спомня, че след атаката му злосторника изпуска пистолета от ръката си. 

“В този момент нямах време да мисля. Беше първична реакция. Не се поколебах, просто го направих”, обяснява смелия татко. На помощ му се притекъл друг мъж и двамата заедно обезвредили нападателя, след което помогнали на хора от обезумялата тълпа да се оттеглят. 

КРЪВ СЕ ЛЕЕ: Стрелба помрачи парада за победата на Канзас Сити на Супербоул! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Минути по-късно пристигнали полицаи и надянали белезници на мъжа, посочен от Алиса. Към момента самоличността му не е установена, но се предполага, че той е един от тримата стрелци на парада.

Жертва на ужасяващата атака е 44-годишната диджейка Лиза Лопес-Галван, която е майка на две деца. Тя е загинала, след като е била ранена смъртоносно в областта на корема.