0

62-годишен мъж е бил погребан жив и е прекарал под земята цели четири дни, преди да бъде спасен, след като полицията чула приглушените му викове за помощ.

Полицаи в Молдова открили мъжа, докато разследвали смъртта на 74-годишна жена, която била открита мъртва в собствения й дом от роднина. Полицаите арестували заподозрян за смъртта ѝ и докато претърсвали дома му в същото село, чули викове за помощ отблизо.

Започнали да копаят и открили входа на импровизиран гроб, където 18-годишен младеж заровил възрастния мъж.

Полицейски кадри показват изваждането на мъжа. Той бил в съзнание и с рана на врата.

Съдебни специалисти били извикани, след като възрастна жена била открита мъртва в дома й.

Специалисти от Центъра за технически, криминални и съдебни експертизи констатирали смъртта на жената след физическо нападение и тежки рани.

Полицаите бързо идентифицирали 18-годишен роднина на починалата като заподозрян за нейното убийство. 

Заподозреният е открит в собствения си дом в нетрезво състояние. Той дал „объркващо“ и „непоследователно“ изявление по време на полицейския разпит.

Докато полицаите претърсвали дома му за доказателства, чули смущаващи звуци и викове за помощ, идващи изпод земята близо до къщата.

Тръгнали към шумата, започнали да копаят и открили мъжът, който бил заровен в импровизиран гроб.

Той бил с рана на врата, но бил жив и в съзнание.

Мъжът казал на полицията, че той и тийнейджърът са пили алкохол заедно, когато започнали да се карат.

Твърди се, че след това заподозреният го нападнал с нож, преди да го заключи в импровизираното мазе, да го зарови жив и да покрие входа с пръст.

Полицаите смятат, че тийнейджърът е убил възрастната жена на следващия ден.

Той е задържан под стража, докато полицията и прокуратурата продължават да го разследват за убийство и опит за убийство. Младежът е изправен пред доживотен затвор, ако бъде признат за виновен.

Спасеният е откаран в болница. Местен казал за починалата жертва: „Тя беше много свестна жена, никой никога не е имал проблеми с нея.“.