0

М лад българин е изчезнал в Германия. За това съобщиха притеснените му близки, които вече 2 седмици не могат да се свържат с Добрин, информира Glasnews, позовавайки се на публикация  Цветелина Йорданова в социалната мрежа, като дава и телефони за връзка:

"Момчето на снимката се казва Добрин Владимиров Ганев и е на 39 години. Последно е видян в град Нюрнберг, провинция Бавария.

От 2 седмици не можем да се свържем с него. Телефонът му е откраднат.

Ако някой го е видял или го види, ви молим да се свържете с нас. Имаме още две идеи: Ако някой го види, моля да го прибере за една вечер, докато намерим начин да му изпратим пари да се прибере. Другият начин е да му помогнете да се придвижи до Дортмунд до гарата, имам братовчедка в Хаген, тя ще го прибере. Тел за връзка: 0892097073 Радка; 0897364915 Цвети; 01729886573 Гери (братовчедка ми)."

От жената разбираме, че Добрин, който е от Лом, се е обадил от телефона на минувач на майка си и е казал че неговият е откраднат. Оттогава близките му нямат връзка с него. Хората са се свързали със случайния минувач, дал телефона си на българина, и той им казал, че Добри е поискал да се чуе с някого, малко пари и е попитал накъде е гарата. Оттогава никой не го е чувал, нито виждал.

Коментар на друга българка под поста заплете още повече историята:

"Това момче работеше при мен, за жалост трябваше да го уволня понеже беше груб към колеги и най-лошото че беше взел неща. Не изпълнитен и постоянно се смееше. Отначало си мислех че можеби взима трева… предложих му помощ не искаше смееше се.. В квартирата му имаше неща който не искам да споделям тук, но за жалост не е за съжаление.

С парите, които му дадох, предполагам си е купил алкохол и цигари… не ми изглеждаше че искаше да се прибира в Лом. За жалост не съм го виждала от доста време но вчера е звънял на колега да пият бира… от скрит номер. А колкото до телефона му в квартирата му имаше карти на различни оператори . За мен той се крие...съжалявам, че трябва да го пиша тук. Ако го видя или звъни на колеги, ще ви върна обаждане."

Препоръчваме на близките на Добрин да се вържат с местните власти: полицейските служби в Нюрнберг могат да предоставят помощ и да разпространят информацията. Включете снимки и описание на изчезналия.

Свържете се и с българското посолство: те могат да предложат съдействие и да се свържат с местните власти. Използвайте и организации и неправителствени организации: някои НПО-та и доброволчески организации се занимават с търсенето на изчезнали хора и могат да предложат помощ".

Glasnews/Facebook