0

О питен софийски автокрадец, известен с прякора Мароканеца, бе спипан от полицията при опит да отмъкне стар лек автомобил „Фиат“. Колата била паркирана на една от улиците в столичния квартал „Надежда“. Въпреки че не била супер нова, джамбазинът й хвърлил око. Той използвал стар италиански трик за кражби. Просто дошъл с репатрак. 

Криминално проявеният мъж е спипан от патрул на Второ РУ - СДВР на местопрестъплението.

Части 

Тъкмо в момент, когато качил автомобила на платформата и бил готов да потегли в неизвестна посока, бил хванат. Оказало се, че целта му била да разглоби колата и да продаде частите. Действал основно на стари автомобили, тъй като намерил такава ниша на пазара. Разфасовал ги в гараж в квартал „Обеля“ и разпродавал частите им по различни морги в София. Изпълнявал и поръчки на хора, търсещи дефицитни части за конкретни модели автомобили, обясниха разследващи. 

Кражби 

Мъжът има предишни регистрации за кражби. Задържан е до 24 часа. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение. Преди време той отново е бил задържан в София, но след това бил освободен от съда. Според запознати характерният му естествено мургав цвят на кожата и брадата, която си пуснал преди време, му донесли прякора. Иначе нямал нищо общо с Мароко, дори не знаят някога да е стъпвал в африканската държава.