0

С айтове за фалшиви реклами погнаха и президентът Румен Радев. В пространството се шири интервю на Радев от национална телевизия, в което той уж казва, че е натрупал богатство от нова програма за автоматична търговия с криптовалута, съобщава БНР. 

Уебсайтът, публикувал "интервюто" с държавния глава, е фалшив и имитира сайта на телевизията. 

Линк към публикацията се е разпространявал през последните дни като спонсорирано съдържание във Фейсбук от страницата в социалната мрежа Cake Toppers Guatemala. Справка на БНР показва, че страницата действително е имала такава реклама, насочена към България и потребители на 30-65-годишна възраст. На страницата е посочено още, че се поддържа от администратори в САЩ, Канада и Гватемала. 

От президентството определиха публикацията като "измамна". Прессекретариата на президента заявиха, че за "разпространявани през последните месеци измамни публикации, в които се злоупотребява с името и образа на държавния глава, президентската институция е информирала компетентните институции".

Твърдението, че президентът Румен Радев рекламира в интервю криптовалута, е НЕВЯРНО. От прессекретариата на държавния глава заявиха, че са сезирали компетентните институции за тази и за други измамни публикации.