0

С офийският градски съд постанови 5000 лева парична гаранция за прочутия гангстер от страховитата банда за отвличания „Наглите“ Даниел Димитров – Релето.

Възивният състав окончателно измени определението, с което предходната инстанция му наложи 3000 лева гаранция. Така Релето постоя в килия само седмица. От прокуратурата поискаха задържане под стража или домашен арест за обвиняемия мотивирайки се, че е прекалено опасен за обществото ако бъде пуснат на свобода, но съдът не се съгласи.

Данчо Релето и аверът му Петър Берберов бяха задържани при акция в София след кражба на нов джип „Тойота“ от ж.к. „Младост“. В съда се разбра, че двамата са обвинени във вещно укривателство на две крадени коли в гаражна клетка на паркинг в ж.к. „Надежда“, едната, от които – обявената за издирване „Тойота“.

Данчо Релето бе част от групата за отвличания „Наглите“, бе осъден на 18 години затвор, но през 2022 година бе освободен условно предсрочно, тъй като в зад решетките бе полагал труд и имал добро поведение, според доклада на затворническата администрация.