0

О пасен затворник наскоро успя да избяга от затвора преоблечен като жена. 

25-годишният венецуелец Мануел Лоренцо Авила Алварадо е попаднал зад решетките след грабеж и убийство. Дегизираният успява да си излезе напълно необеспокоявано от затвора El Libertador в Токуито, венецуелския щат Карабобо, на 13-и март т.г. след посещение на приятелката му.

Според местния вестник El Carabobeño инцидентът е станал около 2:00 ч. следобед, в края на часовете за свиждане. Алварадо дегизиран като блондинка успява да заблуди няколко надзиратели и да се измъкне без проблем. 

odditycentral.com

Охранителните камери на затвора заснели момента, в който предрешеният затворник се слял с група жени, които си тръгвали от строго охранявания дранголник след свиждане. Управлението на затвора не доумява как надзирателите са се заблудили толкова лесно. В момента срещу четирима от тях се води разследване във връзка с инцидент.

Авила отскоро е в затвора в Токуито преместили го от друго поправително заведение в щата. Предполага се, че той успял да извърши впечатляващо бягство с помощта на приятелката си, която също се издирва за съучастничество.

Въпреки всички усилия на венецуелската полиция, Мануел Лоренцо Авила Алварадо и заподозряната все още са на свобода.

Това не е първият случай, в който затворник, дегизиран като жена успява да избяга. Преди няколко години парагваец с прякор Гордито Линдо врътнал същия номер на надзирателите, като успял без проблем да излезе през парадния вход на зандана.  

*Източник: odditycentral.com