0

Ж естокото убийство в пловдивската Арман махала е станало при спор за 20 лева. Това стана ясно по време на заседание на Окръжен съд-Пловдив. Магистратите решиха да оставят 48- годишния Стефан Асенов-Амет в ареста.

Той е обвинен за смъртта на пострадалия Смаил. Тялото му бе открито преди седмица с множество прободни рани. А самият заподозрян се укриваше в продължение на три дни. Вчера Амет и защитата му настояха той да бъде пуснат с по-лека мярка. Съдът обаче отказа с мотива, че има достатъчно доказателства за вината на Асенов. Освен това, ако не е в ареста, той може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Запой

По време на разследването стана ясно, че преди кървавия инцидент двамата се събрали с приятели и употребили алкохол. В един момент възникнал спор за невърнати 20 лева от Амет на пострадалия Смаил. Амет се ядосал, грабнал кухненски нож и пробол авера си. На мястото е имало и други хора, които обаче избягали. Жертвата била наръгана в корема. Получила порезни рани и по лицето, шията и бедрото. Най-фатална се оказала раната на корема. След като видял, че Смаил е безжизнен, Амет взел телефона му и го продал в заложна къща. С парите от него отишъл на казино, където проиграл цялата сума. Взел и часовника му, като се опитал и него да продаде, но отказали да го купят, затова го задържал.

Защита

Защитата на обвиняемия пък контрира, че Амет бил тормозен от Смаил. Поиска по-лека мярка с довода, че Асенов бил съдействал на органите на разследването. Убийството пък защитата обясни с момент на афект. Амет е осъждан неколкократно.

Определението на съда не е окончателно и може да се атакува пред по-горна инстанция.