0

Б ившият пловдивски полицай Венцеслав Караджов жали доживотната присъда за разстрела на собствените си родители. След като магистратите под тепетата за трети път постановиха килия до гроб за Караджов, в сряда той отново ще застане пред ВКС.

В жалбата си той настоява да бъде напълно оневинен.

Зверство

Зверството е извършено през май 2016 г. Тогава възрастните Божура и Цветан Караджови - родители на Венцеслав, са открити разстреляни в дома им в Пловдив. В телата им имало общо 8 куршума. Оръжието обаче не е открито и до ден днешен. Мотивът за бруталното убийство според обвинението била къщата, за която бившият полицай водил дело срещу родителите си. Тъй като го изгубил, се решил на крайната стъпка, твърдят разследващите. Според тях убийството е извършено с пистолет "Макаров". По делото бе доказано, че патроните от оръжието не са продавани в търговската мрежа, а се използвали при учебни стрелби в МВР.

Сага

През всичките години на съдебната сага Караджов нито веднъж не признава за стореното. Той не отрича, че с родителите си е бил в обтегнати отношения. Но твърди, че може да са станали обект на грабеж, тъй като в района се навъртали наркомани. Това обаче така и не бе доказано. За първи път бившето ченге чува най-тежката присъда през 2018 г. Делото стига два пъти до ВКС, който го връща. Пловдивските апелативни съдии обаче неколкократно осъждат мъжа на доживотен затвор на базата на косвени доказателства. Сега последната дума имат върховните магистрати. Още миналата година Караджов съдът измени мярката за неотклонение на бившия полицай от „задържане под стража“ в „домашен арест“.