0

27-годишен криминално проявен старозагорец е задържан след сигнал за брутално улично нападение с цел грабеж над възрастна жена.

Сигналът за нападението над 68-годишна пенсионерка е постъпил малко след 19,00 часа на 4 януари докато нищо неподозиращата жетва се опитвала да отключи входната врата на кооперацията, където живеела. Тя била нападната изненадващо в гръб, нанесени и били два тежки юмручни удара в гърба и главата, при което тя изпаднала в безсъзнание след като се ударила бордюра. Когато се свестила жената установила, че и е задигната чантата, в която имало няколко банкноти, част от пенсията й, банкова пластика и лични документи. Пострадалата е била откарана до болницата с линейка след обаждане на съседи, спешните медици са констатирали комоцио.

Два дни по-късно извършителят, вече осъжданият през 2021 година на 6 месеца престой в затвора Йовчо Йовчев е бил разкрит след опит да изтегли пари от банкомат със задигнатата пластика.

Предстои наблюдаващият досъдебното производство прокурор да поиска постоянното му оставяне в ареста. При осъждане за това му престъпление към наказанието ще бъде присъединена и предходната присъда тъй като деянието е извършено в 3- годишният изпитател срок.